Z cukinią i boczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Co prawda mój mąż lubi obiady mięsne, ale to danie bardzo przypadło mu do gustu.

Składniki:

  • ● 2 małe cukinie
    ● 20 dag boczku parzonego w plastrach
    ● 25 dag makaronu muszelki
    ● 5 łyżek sosu sojowego
    ● 2 cebule
    ● 2 łyżki oleju
    ● 250 ml śmietany 30-proc.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Z cukinią i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy i kroimy
    w półtalarki. Cebule obieramy
    i kroimy w krążki. Razem
    smażymy na oleju. Dodajemy
    plastry boczku, wlewamy
    sos sojowy.
  • 2. Makaron zalewamy wrzątkiem,
    aby trochę zmiękł. Odcedzamy
    i przekładamy do
    naczynia żaroodpornego. Dodajemy
    cukinię z boczkiem
    i cebulą. Wlewamy śmietanę,
    mieszamy. Przykrywamy i zapiekamy
    25-30 minut w piekarniku
    w temp. 180° C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować