Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowa i szybka w zrobieniu.

  • 20 min

Składniki:

  • Mała główka białej kapusty
    1 średnia marchewka
    1 ogórek
    kukurydza konserwowa
    Mała papryka czerwona
    2 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    cukier

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy,na tarce o dużych oczkach ścieramy marchewkę.Ogórka i paprykę kroimy w średnią kostkę lub plasterki.Dodajemy kukurydze.Majonez z jogurtem meszamy dodajemy sol cukier do smaku według uznania dodajemy do pokrojonych warzyw i odstawiamy na 10 minut.

Porady

Doskonały dodatek do obiadu lub do mies z grilla.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy