Zapraszam na bardzo smaczną, sezonową i aromatyczną zupę z młodej kapusty z dodatkiem zielonej sałaty, kiełbasy i warzyw. Taka zupka najlepiej smakuje z domowym pieczywem. Polecam.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
50 dag młodej kapusty
20 dag zielonej sałaty
20 dag chudej kiełbasy
1 marchew
1 pietruszka
1 cebula
4 łyżki oliwy
3 - 4 ziemniaki
4 szkl domowego rosołu
2 łyżki pokrojonego koperku
sól do smaku
pieprz do smaku
Kapuśniak z młodej kapusty z zieloną sałatą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę i sałatę kroimy na drobno. Marchew i pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę, kiełbasę w półplasterki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w sporą kostkę.
Marchew, cebulę i pietruszkę przesmażamy na oliwie, wlewamy rosół i wkładamy kapustę z sałatą, ziemniaki. Gotujemy do miekkości i doprawiamy do smaku. Podajemy z koperkiem.
Komentarze