Kapuśniak z młodej kapusty z zieloną sałatą i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczną, sezonową i aromatyczną zupę z młodej kapusty z dodatkiem zielonej sałaty, kiełbasy i warzyw. Taka zupka najlepiej smakuje z domowym pieczywem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag młodej kapusty
    20 dag zielonej sałaty
    20 dag chudej kiełbasy
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 cebula
    4 łyżki oliwy
    3 - 4 ziemniaki
    4 szkl domowego rosołu
    2 łyżki pokrojonego koperku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Rosół

Kapuśniak z młodej kapusty z zieloną sałatą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak z młodej kapusty z zieloną sałatą i kiełbasą 1. Kapustę i sałatę kroimy na drobno. Marchew i pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę, kiełbasę w półplasterki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w sporą kostkę.
    Marchew, cebulę i pietruszkę przesmażamy na oliwie, wlewamy rosół i wkładamy kapustę z sałatą, ziemniaki. Gotujemy do miekkości i doprawiamy do smaku. Podajemy z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować