Wytworne ciasteczka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, po czym stopniowo dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przelewamy do dużej formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 175 stopni na ok. 20min. Po wystygnięciu kroimy na 32 tej samej wielkości kwadraty. Do masy ubijamy białka z cukrem na parze. Należy odstawić do ostudzenia. Masło ucieramy, dodając powoli masę jajeczną oraz roztopioną przestudzoną czekoladę. Na końcu wsypujemy wszystkie bakalie ( część pozostawiamy do dekoracji ) i mieszamy dokładnie. Bierzemy się teraz za formowanie ciasteczek. Należy wziąć jeden z kwadratów nałożyć porcję kremu przykryć go drugim kwadratem i udekorować kleksem z masy i pozostałymi bakaliami. Pozostałe ciasteczka wykonujemy analogicznie do pierwszego. I gotowe :-)
Komentarze