WYTRWANE RACUCHY

  • wyświetlono: 142 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

tym razem w wersji na słono

Judytka
  • 10 porcje
  • 30min

Składniki

- 2 szkl mąki
- 50 g drożdży
- kilka pieczarek
- garść startego sera
- 2 jajka
- 1 szkl mleka
- przyprawy - sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

WYTRWANE RACUCHY

  • 1. Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Pieczarki zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać na gęste ciasto. Odstawić na ok. 20 minut. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju nieduże placki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiracuchy

Komentarze

Podobne przepisy

Brukselka z pieczarkami do obiadu

Dodane przez: ewaeu

Brukselka z pieczarkami do obiadu

Brukselka z pieczarkami smakuje...

Siekańce drobiowe z pieczarkami

Dodane przez: ewaeu

Siekańce drobiowe z pieczarkami

Pyszny dodatek do obiadu.

Cukinia z pieczarkami

Dodane przez: Skotka

Cukinia z pieczarkami

Szybko i smacznie.

image-29vk3ru

Dodane przez: wiesiołek

Marchewka z groszkiem i pieczarkami w śmietanie

Doskonała i smaczna jarzynka do...

roladki

Dodane przez: elapolo

Roladki drobiowe nadziewane pieczarkami i...

To popisowe danie które jest na...

Wegetariańskie piadine

Dodane przez: Sabcia

Wegetariańskie piadine

Przepyszne danie bezmięsne

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE