Wytrawny mazurek z jajkiem i kiełkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mazurek w innej odsłonie-wytrawny z jajkiem i kiełkami. Oryginalne danie na Wielkanocny stół.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie-opakowanie XL 300 g
    3 jajka
    garść kiełków -u mnie cebuli
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek Jajko Przystawki

Wytrawny mazurek z jajkiem i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, wyłożyć na blachę w raz z papierem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. i piec 20 minut.
    2. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
    3. W międzyczasie jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w plasterki.
    4. Ostudzone ciasto posmarować majonezem, wyłożyć plasterki jajek, oprószyć solą i pieprzem, posypać kiełkami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jajka Kiełki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować