Wytrawne muffiny śniadaniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajko zapieczone w piekarniku z grzankami, serem, boczkiem i świeżym szczypiorkiem! Nie ma lepszego sposobu na dobry początek dnia!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka świeże: 5 sztuk
    - starty żółty ser: 4 łyżki
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - wędzony boczek: 4 łyżki
    - kromka chleba razowego: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - szczypior-posiekany: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Omlet Jajko Muffiny wytrawne

Wytrawne muffiny śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski, rozbełtać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, starty żółty ser oraz szczypiorek, dokładnie wymieszać. Chleb pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na maśle. Boczek podsmażyć na patelni.
    Papierowe, podwójne foremki do muffinek ustawić w formie do pieczenia muffin. Na dnie każdej z nich ułożyć kilka grzanek. Następnie zalać je masą jajeczną pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca w foremce. Na wierzchu muffinek ułożyć kawałki smażonego boczku. Muffinki piec w 180 stopniach (z użyciem termoobiegu) przez ok. 15-20 minut, aż jajka się zetną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować