Wytrawne muffinki owsiane z salami, fetą i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Na wypad za miasto proponuję zabrać ze sobą coś nie tylko smacznego ale również zdrowego i sycącego. Do tego doskonale nadają się te muffinki. Są świetną przekąską na piknik.

Zmieszczą się do piknikowego koszyka czy plecaka. Chętnie sięgną po nie zarówno starsi jak i młodsi.

Muffinki zrobicie bardzo szybko, bez użycia miksera. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Muffinki owsiane:

    1 i 1/3 szkl mąki pszennej

    2/3 szkl płatków owsianych błyskawicznych

    1 płaska łyżka proszku do pieczenia

    1 łyżka przyprawy do pizzy

    sól do smaku

    100 g margaryny lub masła

    2 jajka

    1 szkl mleka


    Dodatkowo:

    100 g kiełbasy salami

    1/3 kostki fety

    3 łyżki kukurydzy konserwowej

    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Wytrawne muffinki owsiane z salami, fetą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Salami i fetę pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić, ostudzić. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Wszystkie razem szybko wymieszać. Do ciasta dodać salami, natkę i kukurydzę. Silikonowe lub papierowe foremki napełniać ciastem do 3/4 wysokości. W każdą muffinkę wcisnąć 1-2 kostki fety.

    Babeczki piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Płatki Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować