Wytrawna pomidorowa z papryką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obierz, z papryki pozbądź się gniazd nasiennych.Cebulę pokrój w półplasterki paprykę w paseczki
2.Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Na rozgrzany olej wrzuc cebulę, smaż aż do jej zeszklenia. Dodaj paprykę. Przesmażaj często mieszając ok 7 min
3.Do gotującego rosołu dodaj, kukurydzę, przesmażoną cebulę z papryką. Gotuj ok 15 min. Dodaj wino
4.Pomidory pokrój w dowolną kostkę, wrzuc na patelnie. smaż ok 20 min. Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, oregano oraz bazylię. Duś 5 min
5.Pomidory wraz z wodą przelej do sitka ułożonego na garnku. Za pomocą łyżki przetrzyj przez sitko pomidory.
6.Przeciśnięty sok z miąższem wlej do rosołu. Gotuj 15 min. Ew, zatrzep mąką
Komentarze