Ciasto wyśmienitka ( bez glutenu ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt jasny z makiem:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier chwilę ubijać, na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Upiec biszkopt.
2.Ciasto miodowe:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, przełożyć do formy tej samej wielkości co na biszkopt, upiec.
3.Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić, dodać jabłka, dusić chwilkę. Następnie dodać suchą galaretkę, dobrze wymieszać i prażyć jeszcze chwilkę. Ciepłe, ale nie gorące wyłożyć na ciasto miodowe. Przykryć biszkoptem.
4.Masa serowa:
Galaretkę rozpuścić w ¾ szkl wody. Tężejącą wymieszać z galaretką. Wylać na biszkopta
Dodatkowo:
Brzoskwinie pokroić i ułożyć na masie serowej, na to wylać rozpuszczoną galaretkę.
Porady
Galaretki i owoce na wierzchu można komponować według własnego samku.
Komentarze