Wyprawa do włoskiej krainy smaków - Tiramisu

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Oryginalny przepis, który otrzymałam we włoskiej restauracji

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mascarpone: 500 gramów
    - jajka: 5 sztuk
    - cukier: 100 gramów
    - likier śliwkowy: 3 łyżeczki

    - ciastka kocie jezyczki lub biszkopt: 300 gramów
    - śliwki: 500 gramów

    - sok ze śliwek (na syrop): 100 mililitrów
    - likier śliwkowy (na syrop): 2 łyżeczki
    - Kawa Cappuccino Cherry (na syrop): 4 łyżki

    - bita śmietana - do ozdoby: 1 szklanka
    - Kawa Cappuccino Cherry - do ozdoby: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wyprawa do włoskiej krainy smaków - tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli.
    Utrzeć żółtka i cukier. Dodać mascarpone i połączyć na gładką masę.
    Delikatnie połączyć z białkami i likierem.
    Ciastka rozłożyć na spodzie blaszki lub biszkopt, następnie ułożyć obrane ze skorek i wypestkowane śliwki.
    Polać syropem i posmarować masą .
    Udekorować bitą śmietaną i posypać Mokate Cappuccino MRB Cherry.
    Odstawić do schłodzenia na minimum 6 godzin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować