Wypasiony gulasz

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sycąca potrawa w sam raz dla gości.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -1kg wieprzowiny,
    -,łyżka margaryny,
    -1cukinia,
    -2marchewki,
    -5 ziemniaków,
    -pół pora,
    -pół selera,
    -2pomidory,
    -5pieczarek,
    -pół puszki kukurydzy,
    -mała cebula,
    -1papryka czerwona,
    -2łyżki maki pszennej,
    -natka pietruszki,
    -lubczyk świerzy,
    -mała puszka koncentratu pomidorowego
    przprawy:przyprawa do wieprzowiny,sól piperz,lisc laurowy,ziele angielskie,papryka ostra,bazylia,majeranek,

Wypasiony gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujący się gulasz;) 1. Mięso myjemy kroimy w kostkę.Na rozgrzana margaryne wrzucamy mięso przyprawiamy i smażymy . Gdy mięso bedzie miękkawe wrzucamy do dużego garnka i zalewamy wodą.Wszystkie warzywa oprócz cukini obieramy kroimy i mieszamy wszystkie razem w misce.Dodajemy do garnka z mięsem podlewamy wodą jesli potrzeba.Całosc gotujemy co jakis czas mieszając.Przyprawiamy.Mąkę mieszamy z pół szklanki goracej wody i dodajemy do gulaszu.Kiedy warzywa i mieso będą miękkie na koniec dodajemy pokrojoną w plastry cukinie i koncentrat pomidorowy gotujemy na wolnym ogniu 3minuty.

Porady

Gulasz wyśmienicie smakuje z chlebem lub pitą.Można podac z odrobiną śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy