Wykwintne jabłka pieczone

0 (0 ocen)

  • 40 min

Warto skosztować, bo poczujecie się jak w niebie! Jabłka pieczone nadziewane serem pleśniowym, orzechami włoskimi a to wszystko skąpane w miodzie pod przykrywką z żółtego sera. Chyba nie muszę więcej

  • 40 min

Składniki:

  • - 4 równej wielkości jabłka
    - kilka orzechów włoskich
    - 50 g sera pleśniowego niebieskiego
    - miód
    - 4 plasterki sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wykwintne jabłka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wykwintne jabłka pieczone 1. Z jabłek ściąć wierzchy tak, aby powstały kapelusiki. Gniazda nasienne wydrążyć, zostawiając dość duży otwór. Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę. Do jabłek wkładać po kilka kostek sera pleśniowego, kilka orzechów włoskich. Do każdego wlewać po pół łyżeczki miodu i przykryć wszystko plasterkiem sera żółtego i kapelusikiem.Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni, jabłka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać przez pół godziny. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować