Uwielbiam tworzyć dania z popularnego wafla. Jednak jego klasyczna wersja już każdemu się znudziła, dlatego postanowiłam ją trochę unowocześnić. Wyszło jak zawsze pysznie, a do tego szybko i bez pieczenia!
wafel
puszka kajmaku
dwa budynie
700 ml mleka
kostka margaryny
100g nasion słonecznika
szczypta kurkumy
Sposób przygotowania przepisu:
Wyjątkowy wafel
1.
Przygotować masę budyniową. Zagotować 500ml mleka, a pozostałej części (200 ml) rozroić dwa budynie. Dosłodzić wg przepisu na opakowaniu. Do gotującego mleka wlać budynie oraz dodać szczyptę kurkumy, by masa miała wyrazisty żółty kolor. Zagotować i odstawić do wystygnięcia. Budyń powinien mieć identyczną temperaturę jak margaryna, wtedy można całość zmiksować.
100g nasion słonecznika sprażyć na patelni teflonowej bez oleju.
Sposób przełożenia:
wafel
kajmak (odrobinę zostawić do posmarowania wierzchu)
wafel
masa budyniowa
wafel
masa budyniowa
wafel
pozostała część kajmaku
Całość grubo posypać nasionami słonecznika.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze