WYBUCHOWY DESER jogurtowo-owsiany

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wybuchowy deser, który może spełniać też rolę śniadania. Aksamitny jogurt naturalny, krem owsiany, domowy kisiel z owocu granatu. Trio pierwsza klasa! Godne powtórki i polecenia.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g jogurtu naturalnego
    1/2 owocu granatu
    1/2szkl wody
    1/2szkl mleka
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    30g płatków owsianych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wybuchowy deser jogurtowo-owsiany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane umieścić w rondelku, zalać mlekiem i zagotować. Trzymać na ogniu, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Płatki zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Pestki granatu umieścić w drugim rondelku, zalać połową wody. Zagotować. W pozostałej części wody rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i dodać do wrzących owoców. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu przez kilka minut, aż uzyskamy gęsty kisiel. Gotowy kisiel odstawić do ostygnięcia. Płatki owsiane zblendować na krem. Gdy krem owsiany i kisiel będą już chłodne, w wysokiej szklance nakładać kolejno: jogurt naturalny, krem owsiany, kisiel, ponownie jogurt naturalny, krem owsiany, kisiel. Deser wstawić jeszcze na chwilę do lodówki. Schłodzony wyjąć i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować