Polecam Wam dzisiaj bardzo innowacyjną i wybuchową surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem owocu granatu. W ten sposób i ładnie wygląda, i i dobrze smakuje.
15 min
Składniki:
• 500 g kiszonej kapusty
• 1 marchewka
• 2 jabłka
• 1 mały granat
• sól, pieprz do smaku
• 5 łyżek oliwy
Wybuchowa surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Kapustę mocno odcisnąć z soku i pokroić.
• Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
• Jabłka ze skórką również zetrzeć na grubej tarce.
• Wyłuskać z owocu granatu nasiona.
• Połączyć kapustę z marchewką, jabłkiem i granatem.
• Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z oliwą.
Komentarze