Wyborny pasztet śniadaniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Na patelni rozgrzej masło klarowane.
2. Gdy się rozgrzeje dorzucić pieczarki pokrojone w talarki.
3. Dopraw tymiankiem i kolorowym pieprzem.
4. Gdy pieczarki się podsmażoną, a woda odparuje dorzuć szalotkę pokrojoną w drobną kostkę.
5. Chwilę podsmaż i dodaj wątróbkę oczyszczoną i osuszoną.
6. Duś jeszcze ok. 5 minut, aż wątróbka w środku będzie całkowicie usmażona.
7. Wyłącz ogień. Dopraw solą.
8. Gdy przestygnie przełóż do blendera.
9. Dodaj serek śmietankowy.
10. Zmiksuj na gładki krem.
11. Podawaj z domowym pieczywem lub na krakersach, jako przystawkę na imprezę.
12. Smacznego.
Komentarze