Wuzetka z kremem budyniowym

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Kolejny przepis dla zabieganych gospodyn domowych,szybko sie ja robi i rownie szybko znika ze stolu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki maki,1 szklanka mleka,1 szklanka cukru,2 lyzki czubate kakao,kostka margaryny,2 lyzki dzemu[marmolady],2 plaskie lyzeczki sody,2 jaja.2 budynie ,niecale 2 szklanki mleka.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wuzetka z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-13bur1k 1. Jajka z cukrem ubijamy ,dodac kakao,dzem,roztopiona schlodzona margaryne,make,soda na koncu mleko,wszystko wymieszac.Wylozyc na mala blaszke i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200st.Piec ok 20-25min.Ostudzic i przekroic na pól.Wtym samym czasie jak ciasto bedzie styglo mozemy ugotowac budyn,i goracy mozna klasc na przeciete ciasto,przykryc drugim blatem.Posypac cukrem pudrem.

Porady

Mozna tez uzyc gotowego kremu do karpatki.Dzem polecam wisniowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować