1.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać, wylać masę na wyłożoną blachę pergaminem i piec przez ok.35 minut w temp. 150 stopni.
2.
Przygotować krem: utrzeć margarynę z cukrem pudrem na puszystą masę. Powoli nie przerywając ucierania dodać po łyżce kwaśną śmietanę. Masę wstawić na 15 min do lodówki.
3.
Przygotować polewę: do garnka włożyć margadynę i na malutkim ogniu powoli ją roztapiać, po roztopieniu dodać cukier, mleko i kakao i goptować dalej na małym ogniu aż powstanie jednolity kolor. Pozostawić do przestudzenia.
4.
Upieczony biszkopt po wystygnięciu posmarować cięką warstwą dżemu i posmarować grubą warstą kremu. Na końcu ciasto polać przestudzoną polewą kakaową.
Porady
Gotowe ciasto można posypać płatkami migdałowymi albo po prostu wiórkami kokosowymi.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze