1.Ciasto:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Margarynę, cukier, kakao, mleko rozpuścić gotować 3 minuty, wystudzić.
Wystudzoną masę miksujemy kolejno dodając żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na końcu dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 40 minut do suchego patyczka.
2.Masa:
Zimną śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śnieżką na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę w 1/2 szklanki wody.
Polewa:
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i rozpuszczamy gotujemy 2 minutki na koniec dodajemy kostki gorzkiej czekolady czekamy aż składniki całkowicie się połączą .
3.Biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy naparem z kawy rozpuszczalnej z dodatkiem cukru waniliowego, przekładamy śmietaną , zostawiając troszkę na wierzch ciasta i na kleksy, zdobimy wisienkami koktajlowymi.
Komentarze