Wstążki z tuńczykiem i porem

0 (0 ocen)

Sposób na szybki i smaczny obiad.

Składniki:

  • 250 g makaronu wstążki
    1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
    duży por- biała część
    ½ kostki margaryny
    Sól, pieprz, zioła prowansalskie
    2 łyżki posiekanego koperku

Wstążki z tuńczykiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na głebokiej patelni roztapiamy masło i wrzucamy por pokrojony w krążki, solimy i podsmażamy aż zmięknie, dodajemy tuńczyka razem z zalewą. Podsmażamy ok 10 min, wrzucamy ugotowany makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem, doprawiamy ziolami prowansalskimi i dodajemy koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy