Wstążki w sosie śmietanowym z pieczarkami i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwy i szybki pomysł na obiad jako danie samodzielne lub dodatek do mięs :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron wstążki 400g
    Pieczarki 0.5kg
    Cebula 1 duża lub 2 małe
    Olej do smażenia
    Natka pietruszki opak.
    Śmietana 30% 400-500ml
    Sól,pieprz,vegeta do smaku

Wstążki w sosie śmietanowym z pieczarkami i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wstążki w sosie śmietanowym z pieczarkami i natką pietruszki 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.Natkę pietruszki siekamy. Pieczarki kroimy w pół plastry,cebule w kostke i smażymy, kiedy cebula zmiękła,a pieczarki odparowały wlewamy na patelnię słodką śmietanę i co jakiś czas mieszając redukujemy do uzyskania gęstego sosu. Makaron odcedzamy mieszamy z sosem wykładamy na talerz i posypujemy natka pietruszki.Smacznego!

Porady

Można dodać boczek i mozarelle będzie wtedy bardzo wyraziste :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy