Łatwy i szybki pomysł na obiad jako danie samodzielne lub dodatek do mięs :)
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Makaron wstążki 400g
Pieczarki 0.5kg
Cebula 1 duża lub 2 małe
Olej do smażenia
Natka pietruszki opak.
Śmietana 30% 400-500ml
Sól,pieprz,vegeta do smaku
Wstążki w sosie śmietanowym z pieczarkami i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.Natkę pietruszki siekamy. Pieczarki kroimy w pół plastry,cebule w kostke i smażymy, kiedy cebula zmiękła,a pieczarki odparowały wlewamy na patelnię słodką śmietanę i co jakiś czas mieszając redukujemy do uzyskania gęstego sosu. Makaron odcedzamy mieszamy z sosem wykładamy na talerz i posypujemy natka pietruszki.Smacznego!
Porady
Można dodać boczek i mozarelle będzie wtedy bardzo wyraziste :)
Komentarze