4 największe i całe liście sałaty masłowej
2 liście kapusty pekińskiej
1/3 ogórka zielonego
1 pomidor
2 łyżki kukurydzy z puszki
5 plastrów pieczonej szynki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Wrapy z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy. Liście sałaty odkładamy a liście kapusty pekińskiej kroimy drobno. Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry a pomidor w ósemki-przekładamy do kapusty.Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałatkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne). Dół liści sałaty zakładamy na sałatkę a następnie zawijamy boki sałaty. Aby wrapy utrzymały kształt dobrze zawinąć je w folię aluminiową.
Komentarze