Wrapy z sałaty

  • wyświetlono: 381 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekkie wrapy z sałaty w sam raz na lekki obiad.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 największe i całe liście sałaty masłowej
2 liście kapusty pekińskiej
1/3 ogórka zielonego
1 pomidor
2 łyżki kukurydzy z puszki
5 plastrów pieczonej szynki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Wrapy z sałaty

  • 1. Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy. Liście sałaty odkładamy a liście kapusty pekińskiej kroimy drobno. Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry a pomidor w ósemki-przekładamy do kapusty.Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałatkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne). Dół liści sałaty zakładamy na sałatkę a następnie zawijamy boki sałaty. Aby wrapy utrzymały kształt dobrze zawinąć je w folię aluminiową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sałataw kilka chwiltania kuchnialekki obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Ryż z jabłkami

Dodane przez: AnetaJ

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami to jedno z tych...

Faworki mięsne z dipem czosnkowym

Dodane przez: Violetka76

Faworki mięsne z dipem czosnkowym

Mięso z piersi kurczaka smażone...

Tacos z tunczykiem

Dodane przez: 2milutka

Tacos z tuńczykiem

Meksykańskie tacos i tuńczyk ?...

Rollsy z szynką, sałatą i kukurydzą

Dodane przez: Ewelina Marcin

Rollsy z szynką, sałatą i kukurydzą

Tortilla zawinięta z delikatnym...

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym

Moja propozycja szybkiej w przygotowaniu,...

Tortilla

Dodane przez: JulkaTomeczek

Tortilla z łososiem i twarożkiem

Doskonała przekąska na imprezy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE