Wrapy z sałaty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkie wrapy z sałaty w sam raz na lekki obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 największe i całe liście sałaty masłowej
    2 liście kapusty pekińskiej
    1/3 ogórka zielonego
    1 pomidor
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    5 plastrów pieczonej szynki
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Wrapy z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy. Liście sałaty odkładamy a liście kapusty pekińskiej kroimy drobno. Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry a pomidor w ósemki-przekładamy do kapusty.Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałatkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne). Dół liści sałaty zakładamy na sałatkę a następnie zawijamy boki sałaty. Aby wrapy utrzymały kształt dobrze zawinąć je w folię aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować