Składniki podstawowe:
2 placki tortilli wieloziarnistej,
2 garście rukoli,
2 pałki lub udka z kurczaka (wcześniej ugotowane),
kawałek czerwonej papryki,
po 1/2 pepperoni czerwonej i zielonej (opcjonalnie).
Składniki pasty:
150 g ciecierzycy z puszki,
2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów,
łyżka wody,
łyżka soku z cytryny,
sól,
pieprz,
łyżeczka sezamu.
Składniki marynaty do kurczaka:
1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii,
sól,
pieprz,
bazylia.
Wrapy z kurczakiem i pastą z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku.
Ciecierzycę miksuję na gładką pastę z pozostałymi składnikami, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Na plackach tortilli rozsmarowuję pastę, układam rukolę i kurczaka oraz posiekane papryki.
Tortillę zwijam ściśle w rulon, kroję w mniejsze kawałki.
Komentarze