WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa propozycja na lunch!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    2 placki tortilli wieloziarnistej,
    2 garście rukoli,
    2 pałki lub udka z kurczaka (wcześniej ugotowane),
    kawałek czerwonej papryki,
    po 1/2 pepperoni czerwonej i zielonej (opcjonalnie).

    Składniki pasty:
    150 g ciecierzycy z puszki,
    2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów,
    łyżka wody,
    łyżka soku z cytryny,
    sól,
    pieprz,
    łyżeczka sezamu.

    Składniki marynaty do kurczaka:
    1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii,
    sól,
    pieprz,
    bazylia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wrap Pasta z ciecierzycy Przekąski

Wrapy z kurczakiem i pastą z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku.
    Ciecierzycę miksuję na gładką pastę z pozostałymi składnikami, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
    Na plackach tortilli rozsmarowuję pastę, układam rukolę i kurczaka oraz posiekane papryki.
    Tortillę zwijam ściśle w rulon, kroję w mniejsze kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować