Rosół wołowo-drobiowy

  • wyświetlono: 2069 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Tradycyjny polski rosół, gotowany na porcji rosołowej i mięsa wołowego. Smak jest niepowtarzalny. Rosołek każdy lubi. No i jak wiadomo działa kojąco na kaca jak i zwalcza przeziębienie

uuuuuunazwy-1

Składniki

4 średnie cebule
4 duże marchwie
2 duże pietruszki
1 średni seler
1 por
1 kawałek antrykotu
1 porcja rosołowa
10 ziaren zielonego pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
3 liście laurowe
sól,pieprz
5 suszonych grzybów

Sposób przygotowania przepisu:

Rosół wołowo-drobiowy

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę przypalamy nad palnikiem.
    Marchew , pietruszkę i selera przekrawamy na pół.
  • 2. Do garnka wkładamy warzywa, opaloną cebulę, antrykot, porcję rosołową, ziele , liście laurowe i grzyby. Zalewamy 4 litrami wody. Gotujemy na wolnym ogniu 2,5 h. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Podajemy z makaronem. Na środek każdego talerza układamy po kawałku antrykotu z rosołu

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylazupaniedzielny obiadrosółna przeziębienierosół tradycyjnyrosół wołowyzupa na niedzielęna kacarosół na niedzielę

Komentarze

Podobne przepisy

Rosół drobiowy

Dodane przez: Wioleczka1

Rosół drobiowy

Polecam pyszny, aromatyczny, wyrazisty...

rosół

Dodane przez: gnomcio

Rosół drobiowy

Pyszny, esencjonalny, aromatyczny...

Rosół cielęco - drobiowy

Dodane przez: Futka

Rosół cielęco - drobiowy

Dzisiejsza propozycja to tradycja...

Drobiowy rosół z lubczykiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Aromatyczny rosół drobiowy z lubczykiem

Domowy rosołek to lekarstwo na...

rosół

Dodane przez: efrank

Idealny rosół drobiowo-wołowy

Rosół każdy zrobić może, żadnej...

Rosół drobiowo-wołowy

Dodane przez: joanna30

Rosół drobiowo-wołowy

Przepisów na rosół jest wiele....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE