Wołowina z rosołu w sosie koperkowym.

4.5 (185 ocen)

  • 15 min

Została wołowina z rosołu,sama nie bardzo podchodzi,za to w sosie wyszła pyszna. Polecam wypróbować

  • 15 min

Składniki:

  • Wołowina chuda z rosołu
    • Koperek pęczek
    • Bulion 700ml
    • śmietana 18 % 3 łyżki
    • Mąka 1 łyżka
    • Wegeta ,sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z rosołu w sosie koperkowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mtux5n 1. Zrobić sos koperkowy na rosole,koperek posiekany wrzucić na gotujący rosół,zagęścić śmietaną z roztrzepaną łyżką mąki.
    Sos doprawić do smaku.
    Wrzucić do niego porcje mięsa i zagotować.
  • image-04sseyy 2. Mięsko polać sosem i życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować