Wołowina z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wołowina z pieczarkami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cebula: 1 sztuka
    - duży ząbek czosnku: 1 sztuka
    - kawałek świeżego imbiru o długości ok. 2 cm: 1 sztuka
    - masła: 10 dekagramów
    - chuda wołowina pokrojona w 2,5 cm kostkę: 45 dekagramów
    - woda: 0.5 szklanki
    - sól: 1 łyżeczka
    - zielone papryczki chili pokrojone w paski: 2 sztuki
    - pieczarki: 1.3 szklanki
    - pieprz do smaku: 1 szczypta

Wołowina z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę włożyć do blendera i miksować przez 4 pulsy. Wyjąć. Włożyć czosnek i imbir. Miksować 10 sekund. Rozpuścić masło. Dodać wołowinę, cebulę, wodę i sól. Gotować do miękkości ok. 2 godzin. Dodać czosnek, imbir oraz pozostałe składniki i gotować przez 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy