Wołowina z kurkami.

  • wyświetlono: 2331 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Danie z piekarnika.

  • 15min

Składniki

80 dag wołowina miękka
4 szt.cebula czerwona
30 dag mrożone kurki
1/2 szkl.wywaru grzybowego lub wołowego/może być z kostki/
1 szkl.czerwonego wina
3 łyzki oliwy
sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

Wołowina z kurkami.

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.Oliwę wlać do naczynia żaroodpornego,wstawić do piekarnika i zagrzać.W tym czasie wołowinę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.Włożyć na gorącą oliwę i piec 10 minut..Cebule po obraniu pokroić w piórka wyłożyć ją na mięso i zapiekać kolejne 5 minut.Następnie potrawę oprószyć solą i pieprzem wlać wino i wywar,przykryć naczynie i piec ok.1,5 godziny..Po tym czasie dodajemy kurki,pieczemy ok.25 minut i mamy gotowe danie do spożycia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadcebulawołowinakurkiwino

Komentarze

Podobne przepisy

Zapiekanka z wołowiną

Dodane przez: Kasia Pichci

Zapiekanka z wołowiną

Ostatnio bardzo często pada pytanie...

Sałatka z gotowaną wołowiną

Dodane przez: ewaeu

Sałatka z gotowaną wołowiną

Sałatka z różnego rodzaju sałat,...

Młoda kapusta z wołowiną

Dodane przez: Jaga85

Młoda kapusta z wołowiną

Nie wyobrażam sobie początku lata...

Wołowina z żurawiną

Dodane przez: Anyzkowo

Wołowina z żurawiną

Jedno z dań które robi się samo.Dzięki...

Roladki z kurkami

Dodane przez: Cukiereczek

Roladki drobiowe z kurkami

To pomysł na letni obiad. Roladki...

image-1u6h8lv

Dodane przez: Ewelina Marcin

Marhapörkölt czyli gulasz węgierski z wołowiną

Moja wersja węgierskiego dania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE