Wołowina w sosie chrzanowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

propozycja obiadowa

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wołowina: 80 dekagramów
    - marchew: 4 sztuki
    - pietruszka korzen: 2 sztuki
    - seler: 1 sztuka
    - por: 1 ząbek
    - ziele angielskie: 7 sztuk
    - liść laurowy: 3 sztuki
    - pieprz czarny ziarnisty: 10 sztuk
    - chrzan tarty ze słoika: 50 gramów
    - bulion: 1 szklanka
    - śmietana: 3 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalac wrzątkiem, dodac warzywa i przyprawy. Gotowac na małym ogniu 1,5 godz. Miękkie mięso pokroic w plastry. Chrzan wymieszac z bulionem. Zagotowac. Śmietanę wymieszac z mąką, dodac trochę gorącego wywaru i energicznie wymieszac. Śmietanę z mąką wlac do rondla w którym gotujemy sos. Mieszac aż zgęstnieje. Przyprawic. Mięso podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować