REKLAMA

Wołowina w piwie karmelowym

wyświetlono: 2286 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

tym przepisem i potrawą wygrałam udział w programie u Pani Ewy Wachowicz!!!

opublikowany: 12.11.2013
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 70 dkg wolowiny
    10 dkg boczku wędzonego
    0,5 litra piwa karmelowego
    1 duża cebula
    2 marchewki
    Tymianek
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    1 słoiczek ostrej musztardy (200 g)
Ocena:

(średnia 5 z 186 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć. Wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i dodać do boczku z cebulą. Obsmazyć.
    Do garnka wlać piwo, dodać musztardę i przyprawy. Zagotować. Wrzucić mięso i dusić pod przykryciem okolo godzinę. 20 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną w kostkę marchewkę.
    Jeśli sos będzie zbyt rzadki rozmieszać 2 łyżki mąki pszennej w ½ szklanki wody i wlać do sosu. Zamieszać i zagotować. Gotowe. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego 
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Wołowina w piwie wg Dorotki :) Dodane przez: czarrna


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Wołowina w piwie

Delikatna i aromatyczna wołowina, długo duszona w jasnym piwie. Danie do wolnowaru.

kategoria: Dania główne opublikowany: 20.08.2012 | wyświetlono: 578 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: anita176 20190925_154312

Wołowina w musztardzie

Aromatyczne mięso na obiad

kategoria: Dania główne opublikowany: 10.02.2018 | wyświetlono: 2678 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

GOLONKI PIECZONE W PIWIE

...

kategoria: Dania główne opublikowany: 26.10.2013 | wyświetlono: 57068 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE