Wołowina w cebuli i czosnku

4.47 (195 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

I takie mięsiwo lubimy!

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g wołowiny
    3 łyżki oleju
    6 dużych cebul
    1 główka czosnku
    4 liście laurowe
    6 ziaren ziela angielskiego
    600 ml bulionu wołowego
    1 łyżka mąki
    100 ml zimnej wody
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Wołowina w cebuli i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina w cebuli i czosnku 1. Wołowinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju.
    Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez kwadrans.
    Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
    Dusimy pod przykryciem przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając.
    Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami.
    U nas koniecznie czerwone buraczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować