WOŁOWINA z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

krucha i soczysta ;] idealna na obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 400g łopatki wołowej
    4 łyżeczki musztardy rosyjskiej
    tymianek
    pieprz
    1 kostka bulion wołowy
    300 ml gorącej wody
    50 ml czerwonego wytrawnego wina
    5 dużych pieczarek

Wołowina z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę kroimy w plastry. Każdy kawałek doprawiamy pieprzem, tymiankiem i musztardą, wkładamy do naczynia żaroodpornego. W gorącej wodzie rozrabiamy bulion wołowy, zalewamy nim naszą wołowinę, do całości dolewamy również czerwone wino. Wkładamy naczynie do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 30 minut. Po tym czasie, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pieczemy jeszcze przez około 30 minut.

Porady

Świetnie smakuje podana z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy