Wołowina pieczona z czarną soczewicą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Syty, aromatyczny obiad :)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu B:
    30 dkg mięsa wołowego
    30 grzybów leśnych, waga po obraniu
    2 marchewki
    po kawałku selera i pora
    1 mała pietruszka

    składnik podstawowy dodatkowy:
    1/2 szklanki czarnej soczewicy

    składniki robocze:
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina pieczona z czarną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do naczynia do zapiekana, pora pokroić w krążki, pozostałe warzywa w zapałkę i wrzucić do mięsa. Posypać pieprzem, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny.
    Grzyby pokroić w kawałki.
    Do mięsa z warzywami dodać soczewicę, wymieszać, podlać 1 szklanką wody i na wierzch wrzucić grzyby. Piec jeszcze co najmniej godzinę aż mięso i soczewica będę miękkie. W międzyczasie przemieszać i w razie potrzeby podlać więcej wody. Na koniec posolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować