Wołowina z fasolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ostro ale smacznie.Polecam :-)

Składniki:

  • 1/2 kg polędwica wołowa
    4 duże pieczarki
    2 papryczki chili (u mnie zielona)
    8 łyżek ocet winny z czerwonego wina
    6 łyżek sos sojowy ciemny
    1 puszka fasoli konserwowej białej
    15g czosnek płatki podsuszane
    4 łyżki oliwa
    1/2 pęczka natki pietruszki (grubo posiekanej)

Wołowina z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina na Ostro z fasolą 1. Mięso myjemy-osuszamy. Kroimy w poprzek a następnie w kostkę lub w paski jak kto woli.
  • 2. Na rozgrzany wok dodajemy oliwe,następnie wrzucamy mięso.Obsmażamy z każdej strony.Dolewamy ocet winny-mieszamy delikatnie potrząsając wokiem .Wszystko dusimy około pół godziny (chyba że mięso jest stare to dłużej-ja trafiłam akurat na super mięciutkie)
  • 3. Myjemy paryczke chili i kroimy w krążki włacznie z ziarenkami.Pieczarki obieramy i kroimy w grube plastry.Jak nam ocet winny odparuje wrzucamy papryczke,pieczarki i płatki czosnku-mieszamy.Nastepnie dolewamy sos sojowy i dodajemy odcedzoną fasole.Wszystko razem dusimy jeszcze około siedem minut i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy