Wołowe kotlety mielone zapiekane z serem i pomidorem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Kotlety robimy zazwyczaj z mięsa wieprzowego, ja zachęcam do spróbowania takich z mięsa wołowego. Kilka minut i gotowe:).

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego wołowego
    100g tartego, żółtego sera
    2 pomidory
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Burgery

Wołowe kotlety mielone zapiekane z serem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy do momentu aż mięso będzie dobrze się kleić. Wtedy formujemy kule, spłaszczamy je.
  • 2. Gotowe kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy plastry pomidora, posypujemy serem.
  • 3. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem można udekorować kotlety posiekaną natką pietruszki i kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet mielone zapiekane żółtym serem

To może cię zainteresować