Woda arbuzowa

5 (183 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Na upały polecam przepyszną wodę arbuzową.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • połowa arbuza średniej wielkości
    sok z jednej limonki
    3 łyżki miodu płynnego
    garść listków mięty
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Woda arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić miąższ arbuza od skórki. Połowę arbuzowego miąższu dać do blendera, wlać 2 szklanki wody niegazowanej. Zmiksować. Przecedzić przez sitko do dzbanka.
  • 2. Drugą połowę arbuzowego miąższu zmiksować w blenderze, dodając 2 szklanki wody niegazowanej, miód i listki mięty. Przecedzić przez sito i połączyć w dzbanku dwie masy. Wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem rozlać do szklanek, udekorować kawałeczkami arbuza, plasterkami limonki i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować