WŁOSZCZYŹNIANKA

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

TO PROSTA LETNIA ZUPA I ZAWSZE GOŚCI W UPALNE DNI I ŚWIEŻE,MŁODE WARZYWA NADAJĄ SZCZEGÓLNY SMAK

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - włoszczyzny z kapustą-tacka bez zieleniny: 1 opakowanie
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    - margaryna: 2 dekagramy
    - cebula: 1 sztuka
    - ziemniaki pokrojone w kostki: 30 dekagramów
    - śmietana kwaśna 18%: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - jarzynka (przyprawa uniwersalna): 1 łyżeczka
    - natka pietruszka posiekana: 0.5 pęczka
    - skrzydełka z kurczaka: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Włoszczyźnianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw należy oczyścić warzywa i pokrajać w cienki słupki.Cebulę też kroimy w słupki.W naczyniu rozgrzać olej i margarynę,włożyć warzywa, cebulę którą wcześniej pokroiliśmy,podsmażamy(ale nie rumienimy).Do naczynia z warzywami podsmażonymi,wlewamy1.5l wrzącej wody,następnie pokrojoną kapustę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,włożyć skrzydełka,osolić,wsypać jarzynkę.Gotujemy 30 min.Zupę zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką.Ponownie zagotować i na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować