Włoskie tościki Martyny

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne , chrupiące , kolorowe i bardzo serowe. Idealne na kolację lub przystawkę w gronie przyjaciół :) Przygotujemy je w kilka chwil.

  • 10 min

Składniki:

  • Na 15 tostów:
    15 kromek chleba tostowego
    15 plasterków sera żółtego ( u nie gouda)
    2 kulki sera mozzarella
    15 plasterków pikantnego salami
    2 duże pomidory
    3 duże pieczarki
    łyżeczka suszonej bazylii
    łyżeczka chili

Włoskie tościki martyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki z pomidorami.
    Na każdą kromkę pieczywa układamy:
    Plaster sera żółtego, salami , pomidora , pieczarki oraz mozzarellę.
    Wierzch posypujemy bazylią oraz chili .

    Tosty układamy na blaszce wysmarowanej masłem , pieczemy ok 15 min w 180 st. do rozpuszczenia się sera.

Porady

Gotowe tosty możemy podać z sosem czosnkowym lub pikantną salsą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy