Włoskie szpinakowe kopytka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

w sosie z gorgonzoli z rukolą

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - gorgonzola: 100 gramów
    - parmezan: 80 gramów
    - śmietana 36%: 200 gramów
    - gałka muszkatołowa: 2 szczypty
    - Rukola Fit&Easy: 1 opakowanie
    - sól: 1 łyżeczka
    CIASTO:
    - ziemniaki: 200 gramów
    - Szpinak w liściach Hortex: 300 gramów
    - mąka: 100 gramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżka

Włoskie szpinakowe kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i wyciskamy/ubijamy.
  • Szpinak Hortex 2. Łączymy ziemniaki, pokrojone liście szpinaku, mąkę, żółtko i sól.
  • 3. Zagniatamy i wyrabiamy szpinakowe kopytka.
  • 4. Na patelni rozpuszczamy śmietanę razem z gorgonzolą i gałką muszkatołową. Nie dopuszczamy do wrzenia składników. Solimy do smaku.
  • 5. Ugotowane w międzyczasie szpinakowe kopytka dokładamy do sosu i całość mieszamy.
  • Fit&Easy Rukola 6. Posypujemy startym parmezanem. Wykładamy na talerz i dekorujemy rukolą.

Komentarze

Podobne przepisy