Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Włoskie szpinakowe kopytka
0
(0 ocen)
Dla 4 osób
Średni
PolskaGotuje
w sosie z gorgonzoli z rukolą
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
- gorgonzola: 100 gramów
- parmezan: 80 gramów
- śmietana 36%: 200 gramów
- gałka muszkatołowa: 2 szczypty
- Rukola Fit&Easy: 1 opakowanie
- sól: 1 łyżeczka
CIASTO:
- ziemniaki: 200 gramów
- Szpinak w liściach Hortex: 300 gramów
- mąka: 100 gramów
- żółtko: 1 sztuka
- sól: 1 łyżka
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Włoskie szpinakowe kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i wyciskamy/ubijamy.
2.
Łączymy ziemniaki, pokrojone liście szpinaku, mąkę, żółtko i sól.
3.
Zagniatamy i wyrabiamy szpinakowe kopytka.
4.
Na patelni rozpuszczamy śmietanę razem z gorgonzolą i gałką muszkatołową. Nie dopuszczamy do wrzenia składników. Solimy do smaku.
5.
Ugotowane w międzyczasie szpinakowe kopytka dokładamy do sosu i całość mieszamy.
6.
Posypujemy startym parmezanem. Wykładamy na talerz i dekorujemy rukolą.
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Szpinakowe kopytka
Dziewczyna Informatyka
Ciekawy dodatek do obiadu, kolorowa alternatywa dla tradycyjnych kopytek.
30 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Szpinakowe kopytka
AnnaKoziel
Lubię kolorowe dania, pobudzają one dodatkowa nasze kubki smakowe.
15 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Kopytka szpinakowe
gotowaniepomojemu.pl
Kopytka szpinakowe, powiem tylko tyle... mój syn, który na widok warzyw i owoców sztywnieje, wcinał tak, że nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Najpierw była konsternacja, no bo zielone kopytka to muszą być okropne, ale jak spróbował to dokładki brał :-) Mega prosty przepis na dużo kopytek, potrzebujesz...
30 min
4.46
(175 ocen)
4.46
(175 ocen)
Szpinakowe kopytka z serem feta
Skotka
Czasem ugotujemy za dużo ziemniaków do obiadu. Ja w takim wypadku często robię kopytka. Dzisiaj nietypowo bo ze szpinakiem. Domownikom ta zmiana się podobała.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Kopytka szpinakowe z serem żółtym
Bożena Z.
smaczne , delikatne i zdrowsze niz tradycyjne, dodatkowo oprószone derem sa kremowe w smaku.
35 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Szpinakowe kopytka z truskawkowym musem
Jaga85
Kopytka wykonywałam już w różnych wariacjach, ale szpinakowe po raz pierwszy. Co mogę napisać? Są miękkie, szpinak jest niewyczuwalny, a do tego mają piękny zielony kolorek. Z owocowym musem smakują rewelacyjnie. Polecam!
40 min
Komentarze