Włoskie szaszłyki

  • wyświetlono: 586 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie znam osoby, która nie lubiłaby szaszłyków... Lekkie, bez tłuszczu, kolorowe...

aczp1
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • Łatwy

Składniki

- pierś z kurczaka: 2 sztuki
- mozzarella: 2 sztuki
- suszone pomidory z oleju: 10 sztuk
- cukinia (mała): 2 sztuki
- cebula: 2 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Włoskie szaszłyki

  • 1. Pierś z kurczaka dzielimy na kawałki, wrzucamy do woreczka, dolewamy kilka łyżek oleju, dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz listki bazylii.Zostawiamy w lodówce na noc. Mozzarellę dzielimy na mniejsze kawałki i owijamy pomidorkiem z oleju, cukinię kroimy w plastry, cebulę dzielimy na cząstki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie wszystkie składniki. Posypujemy przyprawą do szaszłyków. Grillujemy kilka minut z każdej strony.
KH_02-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_karnawałlekka_kuchniana_grilla

Komentarze

Podobne przepisy

Kolorowe szaszłyki

Dodane przez: KatarzynaJ

Kolorowe szaszłyki

Smaczne i zdrowe szaszłyki, radość...

Szaszłyki ziemniaczane

Dodane przez: RedakcjaPP

Szaszłyki ziemniaczane

Zajmuję się domem i wychowywaniem...

tortilla po włosku

Dodane przez: Ivana

Tortilla włoska

Danie dla miłośników włoskich smaków...

Salceson włoski

Dodane przez: ewuśka

Salceson włoski wg mojej mamy

Tradycyjny domowy salceson włoski....

szaszłyki

Dodane przez: PolskaGotuje

szaszłyki z wędzonej mozzarelli

szaszłyki w innej formie

image-04oc1kj

Dodane przez: Ewelina Marcin

SZPINAKOWE SZASZŁYKI

To danie to kolejny dowód na to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE