Włoskie szaszłyki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Nie znam osoby, która nie lubiłaby szaszłyków... Lekkie, bez tłuszczu, kolorowe...

  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - mozzarella: 2 sztuki
    - suszone pomidory z oleju: 10 sztuk
    - cukinia (mała): 2 sztuki
    - cebula: 2 sztuki

Włoskie szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dzielimy na kawałki, wrzucamy do woreczka, dolewamy kilka łyżek oleju, dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz listki bazylii.Zostawiamy w lodówce na noc. Mozzarellę dzielimy na mniejsze kawałki i owijamy pomidorkiem z oleju, cukinię kroimy w plastry, cebulę dzielimy na cząstki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie wszystkie składniki. Posypujemy przyprawą do szaszłyków. Grillujemy kilka minut z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy