Włoskie pierożki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pierożki inaczej,z nadzieniem z mięsa,parmezanu i nutką białego wina

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    60 dag mąki pszennej
    4 jajka
    sól
    1/2 -1 szklanki wody

    Farsz:
    15 dag mięsa wieprzowego np karczek
    15 dag mięsa wołowego
    15 dag piersi z kurczaka
    200 ml bulionu rosołowego
    2 jajka
    1,5 sztuki cebuli
    15 dag startego parmezanu
    70 ml wina białego wytrawnego
    2 łyżki masła
    oregano do smaku
    sól pieprz do smaku

    Okrasa:
    100 g słoniny
    1 cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne Wina

Włoskie pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę wbić jajka ,posolić szczyptę wlać tyle wody aby zrobić elastyczne ciasto,zagnieść odstawić.
  • Lepimy 2. Farsz: Wszystkie rodzaje surowego mięsa zmielić przez maszynkę obraną posiekaną drobno cebulkę zeszklić na maśle w rondelku dodać zmielone mięso oraz wino ,podlać bulionem rosołowym ,doprawić do smaku oregano i pieprzem i dusić pod przykryciem około 40 minut. Zdjąć z ognia wbić jajka do mięsa dodać starty ser i wymieszać farsz. ciasto cienko wałkować nakładać farsz i wykrawać pierożki zlepić dokładnie brzegi ,gotować w dużej ilości osolonego wrzątku ,gdy pierożki wypłyną gotować jeszcze 2 minuty po czym odcedzić przelać zimną wodą .
  • Gotujemy 3. Zrobić okrasę : Słoninkę pokroić w kostkę gdy się przetopi wrzucić cebulkę pokrojoną i udusić aż cebula się zrumieni.Taką okrasą polać gotowe pierożki na talerzu. Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Wino Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Włoskie pierożki

To może cię zainteresować