Włoskie kotlety w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

Prostsza wersja gołąbków. Kotlety z kapustą i ryżem w pomidorowym sosie.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu :

    250 g szynki wieprzowej surowej
    400 g pomidorów z puszki
    ćwiartka kapusty włoskiej

    Składnik podstawowy dodatkowy :
    100 g ryżu

    Składniki robocze:

    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
    sól,pieprz,przyprawa do mięs,przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia

    4 łyżki koncentratu
    1 litr wody
    2 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
    garść bazylii
    sól,pieprz, odrobina cukru,przyprawa uniwersalna

    Do dekoracji :
    Świeże listki bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Włoskie kotlety w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety wloskie 1. Szynkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
    Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i wystudzić.
    Kapustę umyć i pokroić w drobną kostkę lub poszatkować.
    Do mięsa dodać jajko,bułkę tartą, ryż, kapustę,bazylię i przyprawy. Wymieszać dokładnie ręką.
  • kotlety wloskie 2. Mokrą ręką formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
  • wloskie kotlety 3. Smażyć z obu stron na złoto.
  • kotlety wloskie 4. Do garnka włożyć pomidory i bazylię. Dodać wodę,koncentrat i przyprawy. Zmiksować całość blenderem. Zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną. Wlać do sosu. Gotować 5 minut.
    Kotlety włożyć do sosu i dusić ok.20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować