Włoskie frykadelki

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych .Zasmakowały mojemu Mężusiowi i mojej Córci .

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego

    2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego

    100 g oliwek z papryką

    5 suszonych pomidorów

    125 g sera mozzarella

    1 jajko

    bułka tarta do panierki

    olej do smażenia

Włoskie frykadelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone oprószyć przyprawą .

    Dodać posiekane oliwki i suszone pomidory .

    Na tarce o grubych oczkach zetrzeć mozzarellę , dodać do mięsa wraz z jajkiem .

    Mokrą dłonią uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy