Włoskie ciasteczka orzechowe

  • wyświetlono: 122 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne, pożywne ciastka dodające energii.

Bilcia
  • 10 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

- 250g zmielonych orzechów włoskich

- 100 g cukru pudru

- 1 duże jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Włoskie ciasteczka orzechowe

  • 1. Wykonanie jest niezwykle proste. Wszystkie składniki łączymy w kleistą masę. Formujemy kulki, jednakowej wielkości i układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, po czym spłaszczamy je palcami. Pieczemy w temp. 180C około 12-13 min. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

orzechykuchnia włoskabezglutenoweciastka bez mąki

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczka orzechowe

Dodane przez: Madija

Ciasteczka orzechowe

Pyszne i szybkie ciasteczka orzechowe

Żytnie ciasteczka orzechowe bez cukru

Dodane przez: aicha1988

Żytnie ciasteczka orzechowe bez cukru

Wyjątkowe, pełnowartościowe ciasteczka...

CIASTKA ŚWIĄTECZNE

Dodane przez: magdzia44448

ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Pyszne domowe ciasteczka!

Ciasteczka orzechowe.

Dodane przez: euphoriaa33

Ciasteczka orzechowe

Zapach i smak tych ciasteczek przywołuje...

Ciasteczka orzechowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Ciasteczka orzechowe

Zapraszam na ciasteczka orzechowe...

Maślane ciasteczka z orzechami włoskimi

Dodane przez: KawkaZaMorze

Maślane ciasteczka z orzechami włoskimi

Niewielkie ciasteczka z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE