Włoskie burgery

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na kolację , spotkanie ze znajomymi ...

Składniki:

  • 3 bułki do hamburgerów

    1 filet z kurczaka

    1 opakowanie przyprawy do kurczaka

    7 łyżek oliwy z oliwek

    olej do smażenia

    4 łyżeczki majonezu

    100 g mozarelli

    rukola

Włoskie burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka pokroić w paski .

    Z przyprawy i oliwy z oliwek zrobić marynatę .

    Mięso przełożyć do marynaty i odstawić na ok. 15 minut .

    Na rozgrzanym oleju usmażyć odsączonego z marynaty kurczaka .

    Bułki przeciąć na pół , podgrzać w piekarniku nagrzanym do 175 stopni .

    Każdą dolną część bułki posmarować majonezem .

    Ułożyć na niej umytą rukolę , mięso , kilka plasterków mozarelli .

    Przykryć górną częścią bułki .

Komentarze

Podobne przepisy