WŁOSKI SOS DO MAKARONU

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Potrawa bez mięsna...ale czasem trzeba i tak..Pyszna,pełna aromatycznych ziól,zadowoli wszystkich miłośników makaronów.

  • 20 min

Składniki:

  • makaron kolorowy(może być zwykły)ok.3 szklanek
    puszka pomidorów wpuszce-w sezonie świeże mięśiste pomidory
    2 zabki czosnku
    2 cebule
    olej-3 łyzki
    3 łyzki wody
    po łyżeczce:chili,sól,pieprz,rozmaryn,papryka,tymianek,bazylia,oregano,suszona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Włoski sos do makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robimy sos 1. Cebule drobno siekamy,rumienimy na oleju.Dodajemy pomidory zpuszki i przecisnięty przez praskę czosnek.Dodajemy na patelnię wszystkie zioła,só i pieprz.Dusimy az sos zgęstnieje.Jesli jest taka potrzeba wg smaku mozemy jeszcze bardziej sos doprawić.
  • sos do makaronu 2. Makaron gotujemy al dente,polewamy go obficie sosem.

Porady

Do sosu wedle upodobań możemy dodać mieso mielone,albo kawałki podsmazonego kurczaka,zawsze bedzie inny obiadek ,gdzie podstawą bedzie ten sam sos:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować