" Włoski krem z zielonego groszku "

4.5 (171 ocen)

  • 5 min

Krem z zielonego groszku z miętą i jogurtem.

  • 5 min

Składniki:

  • - zielony groszek konserwowy - 400 g
    - cebula - 1 szt
    - bulion warzywny - 1 l
    - jogurt naturalny - 150 g
    - sok z cytryny - 1 łyżka
    - posiekana mięta - 1 łyżka
    - sól - szczypta
    - pieprz - szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

" włoski krem z zielonego groszku " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek odcedzamy i wrzucamy do garnka na gotujący się bulion.

    Dodajemy pokrojoną cebulę.

    Zagotowujemy.

    Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 20 minut.

    Studzimy i rozcieramy blenderem na krem.

    Łączymy z jogurtem i mieszając dodajemy sok z cytryny.

    Doprawiamy solą i miętą.

    Podajemy na gorąco.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować