Włoska zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Oryginalna pomidorowa zupa włoska ze świeżych pomidorów.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 pomidorów
    1 cebula
    Sól
    Pieprz
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Włoska zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać pomidory ze skórki.
    Uwaga! Najlepiej naciąć skórkę pomidorów, oblać wrzątkiem i wtedy łatwiej ją usunąć.
  • 2. Pokroić pomidory w ćwiartki i zblendować.
  • 3. Cebulę obrać i pokroić na 4 części.
    Pomidory gotować z cebulą na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie usunąć cebulę.
    Dodać sól i pieprz do smaku.
  • 4. Podawać z oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieprz Pomidor Sól Oliwa z oliwek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować