Włoska zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dlaczego włoska? Bazylia, pomidory tak nam się kojarzą. Serio? Wyszła boska

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wędzonych żeberek
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1 seler
    4 ziemniaki
    2 ząbki czosnku
    1 garść tymianku
    1 garść lubczyku
    1 garść estragonu
    1 mały kalafior
    1 garść liści kalafiora
    1 garść świeżej bazylii
    2 łyżki brązowego siemienia lnianego
    1/2 szklanki startego parmezanu
    500 ml passaty pomidorowej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Włoska zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Włoska zupa kalafiorowa 1. Mięso i pokrojone warzywa (oprócz kalafiora i jego liści), zalewamy zimną wodą, dodajemy zioła, łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kwadrans, wyjmujemy mięso. Studzimy i oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy razem z kalafiorem i liśćmi, gotujemy 10 min, dodajemy passatę, siemię lniane, starty parmezan, gotujemy 15 min. cały czas mieszając. Łączymy z posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Włoska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować