Włoska surówka

5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Surówki do obiadu to nieodłączny element niedzielnego obiadu u mojej Mamy.

  • 20 min

Składniki:

  • Dla 8 osób:

    1/2 główki kapusty włoskiej
    2 marchewki
    2 świeże ogórki
    2 duże pomidory

    Sos:
    1/2 szkl. oliwy z oliwek
    2 łyżki wody
    mała łyżeczka octu, oregano, bazylii, ziół prowansalskich

    posiekany pęczek koperku i szczypiorku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Włoska surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować bardzo drobno, dodać startą na średnich oczkach tarki marchewkę oraz pokrojone w półplasterki ogórki i pomidory pokrojone w większą kostkę.

    Składniki na sos połączyć ze sobą, polać tuż przed podaniem, wymieszać.
    Do gotowej surówki dodać posiekany koperek i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować